Contact gegevens:

Direct Sun Service

Kleiwerf 143
2405 HT Alphen aan den Rijn
Tel nr. 0172-741501

IBAN : NL21INGB075.65.29.636
KvK nr. 27321599
BTW nr. NL 181144013 B02


Markiezen reinigen | Direct Sun


Markiezen Reinigen .

Markiezen reinigen in heel Nederland. Markies schoonmaken luifel, markiesdoek reiniging bespaart. Stof reinigen van markiezen verlengt de levensduur.


Na reiniging van het markies doek impregneren wij de zonnewering stof opnieuw. Hierdoor wordt het doek van uw markiezen weer beschermt tegen vocht, vuil en uv straling .


Doek vervangen markiezen is zeer kostbaar en niet nodig. De markies stof is vuil maar niet versleten. Als je kleding vies is vervang je die toch ook niet, nee dan was je deze, maak je deze schoon. uw markies stof dus ook.Markies schoonmaken op locatie.

U betaalt alleen volledig als u tevreden bent anders niet

Wij reinigen uw markiezen bij u aan huis. We reinigen eerst een stukje van uw markiesdoek. Vervolgens geeft u aan of u tevreden bent met het behaalde resultaat, zo ja gaan we door, zo niet stoppen we met reinigen en vervalt de opdracht en betaalt u slechts een kleine vergoeding voor de gemaakte kosten. U weet vooraf of u achteraf tevreden zal zijn met het reiniging resultaat.Werkwijze.

De markiezen stof wordt aan de buiten en binnenzijde grondig gereinigd met een speciaal ontwikkelt schoonmaakmiddel voor zonweringdoek. Het markies frame wordt schoongemaakt en na reiniging wordt het doek opnieuw geïmpregneerd. Zowel uw ramen als die van aangrenzende panden worden gezeemd en het terras wordt schoongespoten.Impregneren markies doek.

Het doek van markiezen wordt door de fabrikant geimpregneerd. Dit is een coating welke het markiesdoek beschermt tegen vuil, vocht en uv straling. Na ca 4 jaar is deze beschermlaag de weersinvloeden versleten en niet langer tegen vocht, vuil en groene aanslag beschermd.


Het vuil dringt dan tot diep in de vezel door, het doek verkleurd, de stof wordt poreus, het stiksel verteerd en laat los, groene aanslag ontstaat en het “weer” trekt in de stof


  • Vuil blijft op de markiezen stof liggen en dringt niet door tot diep in de vezel.
  • Maakt het markies waterafstotend dit voorkomt o.a. weerplekken in het doek.
  • Beschermd het doek van het markies tegen uv straling, de zon. Uv straling verkleurd uw markies stof en tast de stof aan waardoor deze poreus wordt.